Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Žestoke borbe u Halepu nakon udara zapaljivim bombama

701views

U predgrađu drugog po veličini sirijskog grada Halepa u toku su žestoke borbe koje su uslijedile nakon zračnih napada za koje se tvrdi da su najintenzivniji u posljednjih nekoliko mjeseci.

U zračnim napadima, borbeni avioni su gađali ciljeve u oblasti pod kontrolom pobunjenika, prenosi Tanjug.

Bombardiranje je uzrokovalo i velike požare, prenosi AFP.

Kako prenose agencije, opozicioni aktivisti optužili su sirijsku vladu i njene ruske saveznike za bacanje zapaljivih bombi zbog kojih su angažirani volonteri vatrogasci, kako bi lokalizirali požare u već razorenom gradu.

Ulice u plamenu

Dopisnik AFP-a iz predgrađa Halepa, koje je pod kontrolom opozicionih snaga, prenosi da su čitave ulice u plamenu nakon bombardiranja.

Militanti i opozicioni pobunjenici pokušavaju da prodru u grad koji je pod kontrolom sirijske vojske kako bi povratili svoju vlast nad tim gradom.

U jučerašnjim zračnim napadima na istočni dio Halepa poginulo je 12 civila među kojima je i dvoje djece, što je najveći broj žrtava od početka dogovorenog prekida vatre, navodi sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Nakon neuspjeha primirja koji su dogovorile Moskva i Washington, došlo pojačane su borbe na svim većim sirijskim ratištima, prenosi AFP.

(Agencije)