Različite teme

Zemzem-voda se odlikuje posebnim karakteristikama

1.61Kpregledi
Priredio: Nermin Smajlović, ASUQ (Asocijacija studenata Ummul-Qura, Mekka)

Japanski naučnik potvrdio je da se zemzem-voda odlikuje posebnim svojstvima i karakteristikama kojih nema kod drugih običnih voda. Ovu tvrdnju dokazao je svojim istraživanjima koja je sproveo na zemzem-vodi tzv. nano-tehnologijom, što nije moglo promijeniti niti jednu specifičnost, osobinu ili svojstvo zemzem-vode, te je dodao da se miješanjem jedne kapi zemzem-vode sa 1000 kapi obične vode dobija mješavina koja poprima sve osobine i karakteristike zemzem-vode.

Japanski istraživač i naučnik dr. Mesaru Imuti, direktor i predsjednik Instituta za naučna istraživanja ‘’Hadu’’ u Tokiju, koji je posjetio Saudijsku Arabiju i održao predavanje na fakultetu ‘’Darul-hikme’’ za djevojke u Džidi, na skupu gdje je bilo prisutno više od 500 naučnika i istraživača, takoðer je potvrdio kako je izveo nekoliko eksperimenata na zemzem-vodi (koju je dobio od nekog Arapa), te je rekao:

”Zemzem je doista jedinstvena i posebna voda, razlikuje se od ostalih voda po svom sastavu i kristalnim sastojcima (kristalima) koje sadrži, i svi pokusi koji su izvedeni na zemzem-vodi nisu izmijenili njene osobine i svojstva, što ukazuje da zemzem-voda nije obična voda kao ostale”.

Ovaj istaknuti japanski naučnik, osnivač teorije ”kristalizacije atoma vode”, teorije koja je donijela i otvorila nova vrata istraživanjima u naukama o vodi, potvrdio je da izgovaranje ‘bismille’ ima čudan utjecaj na zemzem-vodu i daje joj posebno savršeno lijepe kristalne oblike.

Takoðer, dr. Mesaru Imuti istakao je da je prilikom izvoðenja eksperimenta na zemzem-vodi puštao kasetu s učenjem Kur’ana u blizini zemzem-vode što je utjecalo na zemzem-vodu te je dolazilo do stvaranja posebnih kristalnih oblika u zemzem-vodi, koji su bili izuzetno čisti i blistavi, i dodao je da mu je to bila jedna od najčudnijih stvari koje su se pojavile prilikom ovog eksperimenta.
Takoðer je rekao da zemzem-voda ima mogućnost ‘’pamćenja’’, odnosno pohranjivanja podataka u sebi, tako recimo ako bi se učila neka sura kod zemzem-vode, kasnije bi se tehnologijom moglo otkriti o kojoj se suri radi, stoga što se stvaraju posebni talasi u zemzem-vodi prilikom učenja Kur’ana, dakako nevidljivi golim okom

Prvi put objavljeno: četvrtak, 17 Travanj 2008 05:58