Vijesti

Zašto je arapski novac „ nepoželjan“ u BiH?

951views

Svjedoci smo kako se u našem regionu različito gleda na Arape i njihove investicije. Srbija danas ima bolje odnose sa pojedinim arapskim zemljama nego sa Rusijom. Arapi u Srbiji mogu uložiti koliko god hoće novca, mogu postaviti uslove za ulaganje kakve god žele, sve mogu, samo je važno da u Srbiju donesu svoje milijarde. Slična situacija je i u Crnoj Gori i Hrvatskoj. Jedino gdje se pravi problem oko dolaska Arapa jeste Bosna i Hercegovina. Naravno, najviše galame oko dolaska Arapa u BiH diže velikosrpska politika i njen lider Milorad Dodik, a za njim nimalo ne zaostaju pojedini bošnjački političari čiji lider je Fahrudin Radončić.

Zato je opravdano postaviti pitanje zašto su Arapi dobrodošli u Srbiji a nisu u Bosni i Hercegovini? Da su Bošnjaci apsolutna manjina i nebitni u BiH, kao što su u Srbiji, i da taj će se taj arapski novac koristiti za jačanje srpskih ili hrvatskih interesa u BiH onda bi Arapi mogli u našoj zemlji raditi šta hoće. Onda bi im Milorad Dodik i Fahrudin Radončić ljubili noge. Ovako, obzirom da Arapi najviše ulažu u Sarajevu i ostalim većinski bošnjačkim mjestima, jasno je da su prijetnja. Neprijatelji BiH znaju da moraju sve učiniti da spriječe ekonomsko jačanje Bošnjaka. Oni znaju, što su Bošnjaci jači jača je i Bosna i Hercegovina. Zato je Beograd nahuškao Fahrudina Radončića na Arape.

Nadamo se da će ostali bošnjački političari biti svjesni svoje odgovornosti i da će spriječiti velikosrpske sluge u njihovim namjerama.

(Saff.ba)