Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Zamjenika premijera Iraka gađali cipelom

253views
Zamjenik premijera Iraka Salih Mutlak pogođen je cipelom tokom protesta u Ramadiju. Mutlak je trebao govoriti o politici iračkog premijera Nurija Malikija prema opoziciji i nezakonitim hapšenjima u Ramadiju, gradu koji se nalazi 200 kilometara zapadno od Bagdada, ali su ga demonstranti spriječili u tome.

Mutlak je pogođen cipelom, a nakon što je osiguranje otvorilo vatru na demonstrante, ranjene su tri osobe među kojima i jedan plemenski šejh. Zbog sukoba do kojih je došlo tokom protesta, Mutlak se sa osiguranjem vratio u Bagdad.

Protesti u Ramadiju traju sedam dana, a uzrokovani su pritiscima na ured ministra finansija Rafija Isavija i zbog hapšenja 150 članova osiguranja.

Demonstranti se protive anti-sunitskoj politici premijera Malikija, nezakonitim hapšenjima i korupciji, a na protestima povremeno pokazuju i građanski neposluh.

(Anadolija)