Aktuelno

Zajedno protiv medijske kampanje na islam

450pregledi
Poštovana braćo/cijenjene sestre, Es-Selamu alejkum!

Ponukani neprestanom medijskom hajkom na islam i muslimane na našim prostorima, njenim ogromnim negativnim utjecajem na sve slojeve društva, te sa druge strane veoma slabim i neadekvatnim odgovorom muslimana na istu, Omladinski kulturni centar (OKC) «S. Most», dao je sebi u zadatak, da kroz aktivnosti koje organizira na lokalnom, ali i na regionalnom nivou, odgovoriti na laži, podvale i poluistine koje se plasiraju, s ciljem prikazivanja muslimana u što ogavnijem obliku.
Jedna od konkretnih aktivnosti na koju se OKC «S. Most» planira usredotočiti, a koja će imati za cilj da se, uz Allahovu pomoć, čuje glas ISTINE, jesu javne tribine.
OKC «S. Most» – u predstojećem vremenskom periodu, planira organizirati ciklus javnih tribina u gradovima širom BiH. Gosti/predavači, tim prilikama, biti će eminentne ličnosti iz vjerskog, kulturnog, političkog, te uopšte javnog života BiH. Na  tribinama će se obraðivati najaktuelniji izazovi i problematike koje se tiču muslimana na našim prostorima.

Ovom prilikom bismo vas podsjetili, da je OKC «S. Most», prije izvjesnog vremena, imao priliku organizirati jednu ovakvu aktivnost, a koja se je pokazala veoma uspješnom. Naime, kao što ste to imali i priliku pročitati u našem izvještaju koji je objavljem u omladinskom časopisu ‘Saff’, kao i na nekoliko internet sajtova, bili smo organizatori javne tribine u Bihaću, pod nazivom «Medijska kampanja protiv Istine», a na kojoj su predavači bili; dr. Muharem Štulanović, mr. Safet Kuduzović, te publicista Fatmir Alispahić. Spomenuta tribina je izazvala ogromnu zainteresiranost auditorija, te je sala Armije BiH, u kojoj je i organizirana tribina, bila premala da primi sve posjetioce.

Svakako, da bi se ova aktivnost realizirala, potrebna su odreðena finansijska sredstva. Upravo je to razlog zašto vam se ovom prilikom obraćamo, nadajući se da ćete i vi biti od onih koji će u ovoj aktivnosti prepoznati našu zajedničku, ali i ogromnu korist za muslimane, te da ćete se vašim donacijama uključiti u njenu realizaciju..

Nadamo se da ćemo, uz Allahovu, a zatim vašu pomoć, uspjeti ovaj hajirli naum sprovesti u djelo, te na taj način doprinijeti dobrobiti islama i muslimana na ovim prostorima.

Na kraju, molimo Uzvišenog Allaha da ukabuli svakom onom ko se odazove ovom pozivu, i da mu to prikaže na tasu dobrih djela na Sudnjem danu. Amin.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, prijedloga itd., u vezi gore navedene aktivnosti, možete nas kontaktirati na sljedeću e-mail adresu: okcsana@bosnia.ba

Vaše donacije možete uplatiti na sljedeći žiro-račun:

1990440002537230
ABS BANKA dd Sarajevo
Filijala Sanski Most

 
Prvi put objavljeno: utorak, 03 Srpanj 2007 06:46