Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Zahtjev za suđenje za ratne zločine komandantima izraelske vojske

231views

Evropska organizacija za nadgledanje poštivanja ljudskih prava zahtijeva suđenje izraelskim komandantima koji su, kako navodi organizacija, “u posljednjim napadima na Gazzu počinili ratne zločine”, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Iz organizacije je saopćeno da se dokazi protiv izraelskih komadanata već prikupljaju, te da je organizacija spremna na saradnju sa međunarodnim institucijama po ovom pitanju.
Organizacija navodi se da će pokušati dokazati ratne zločine Izraela kroz međunarodne pravne mehanizme i Ženevske konvencije. Organizacija je poručila da se takvo nešto nikada i nikome u svijetu ne smije ponoviti.

U saopćenju su navedena imena komandanata koji su upravljali napadima na Gazzu. Među njima su načelnik Generalštaba Izraela Benny Gantz, komadant Vojske Izraela na jugu Tal Russo, zapovjednik izraelskih zračnih snaga Amir Eshel i zapovjednik pomorskih snaga Izraela Ram Rothberg.

(Anadolija)