Vijestiiiiii

Za fašiste iz “Obraza” Federacija BiH je “tamni vilajet”

435views

Plakati na kojima je prikazana karta BiH u kojoj je Federacija BiH obojena u crno s ćiriličnim natpisom „tamni vilajet“ obljepljeni su ponovo jutros na pojedinim mjestima u Bijeljini.

Autor ovog provokativnog plakata je „Obraz“ (Otačastveni pokret), ekstremno desničarska organizacija u Srbiji, koja je iste plakate postavljala i ranije ne samo u Bijeljini, već i u Doboju i još nekim općinama u RS-u.

Na plakatu su dijelovi Republike Srpske, Srbije i Crne Gore obojeni u bijelo i na njima se nalazi po jedan mali crveni štit na kome su bijeli krst i četiri ocila, dok je dio teritorije Hrvatske, koji se nalazi preko rijeke Save, također obojeno crnom bojom.

Iz „Obraza“ su saopćili da je „riječ o vidu protesta povodom najave da će Ejup Ganić i Jovan Divjak biti oslobođeni optužnica za zločine nad srpskim narodom upravo 9. januara, kada RS proslavlja 20. rođendan“.

Plakati su izlijepljeni i u Zvroniku i Foči te iz ove desničarske organizacije putem stranice na jednoj društvenoj mreži pozivaju „svu rodoljubivu srpsku omladinu, kao i sve generacije u odbranu otadžbine, čije postojanje spore unitaristi iz Sarajeva”.

(Fena)