Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Vođa Muslimanskog bratstva pozvao na džihad za Kuds

389views

Vrhovni vođa egipatske organizacije “Muslimansko bratstvo” Muhamed Badie pozvao je muslimane iz cijelog svijeta na džihad i vraćanje islamskih svetinja – Jerusalima i džamije Al-Aksa, koja se nalazi u ovom gradu, javlja dopisnik agencije RIA Novosti iz Kaira.

– Vraćanje islamskih svetinja Al-Kuds (arapsko ime za Jerusalim) je nemoguće izvesti u kuloarima Ujedinjenih nacija ili putem pregovora, zato što Izrael razumije samo silu – naveo je Badie u nedjeljnoj poruci upućenoj pristalicama.

Prema njegovim rečima, Izrael neće vratiti islamske svetinje ako se ne udari silom. – Riječ je o svetom ratu koji moraju provesti muslimani širom svijeta, a ne samo Arapi. Svetinje se mogu vratiti samo džihadom – smatra Badie.

Komentarišući njegovu poruku, portparol islamskog pokreta Mahmud Gozlan je pojasnio da je “Muslimansko bratstvo” spremno da štiti svoja prava, svoju zemlju i svoja sveta mjesta mirnim sredstvima.

– Ali, ukoliko ne bude napretka u ovom smislu nastavićemo silom – dodao je Gozlan.

(srna)