Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Vjerska netrpeljivost u Evropi izražena i u Danskoj

378views

Pripreme za proteste protiv muslimana.

Grupe ekstremno desničarski i nacionalistički orijentisanih aktivista okupit će se sutra u danskom gradu Aarhusu na protestnoj šetnji protiv muslimana.

Danska policija izrazila je zabrinutost zbog ovih protesta, a ambasador SAD-a pozvao je građane ove zemlje sa prebivalištem u Aarhusu na opreznost.

U policijskom saopćenju stoji da će desničarske i rasističke grupe iz svih krajeva Evrope doći na ove proteste u drugi najveći grad u Danskoj. Policija zbog najavljenih protesta preduzima opsežne mjere sigurnosti.

Načelnik policije Jacob Scharf rekao je da će se ovi protesti protiv muslimana osim u Danskoj održati još u Švedskoj, Norveškoj, Finskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Bugarskoj, Francuskoj i Engleskoj. 

“Očekuje se da će protestima prisustvovati veliki broj rasističkih grupa”, kazao je Scharf dodajući kako smatra da su ove grupe povezane sa neonacističkim grupama te da je to razlog njihove zabrinutoszi ali i opsežnih mjera sigurnosti.

(Anadolija)