Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Vilders naljutio centralnu i istočnu Evropu

433views

Holandski političar Gert Vilders, poznat po kontroverznim izjavama o islamu, naljutio je vlade država centralne i istočne Evrope pokretanjem veb sajta na kojem građani mogu da se žale na radnike iz ovih zemalja.

Sajt je privukao 40.000 komentara i dominira domaćim političkim temama od kada je pokrenut 8. februara.

Deset evropskih zemalja uložilo je proteste preko svojih ambasadora u Holandiji, ali je Vilders, član parlamenta i osnivač Slobodarske stranke, rekao da ne razmišlja o zatvaranju sajta i da se ne uzbuđuje zbog negativnih reagovanja.

Holandska Vlada odbila je da zabrani rad ovog sajta, iako je njegov rad kritikovala i Evropska komisija, koja je ocijenila da je riječ o kršenju principa evropskog prava na slobodu kretanja.

Vladin portparol izjavio je da je to unutrašnje pitanje Vildersove stranke. Vildersova partija u pralamentu svojim glasovima daje većinu koaliciji liberala i Hrišćansko-demokratske stranke.

(RSE)