Aktuelno

Uzroci napada na Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, i njegove žene

304pregledi
Autor: Medždi Davud

Prevela: Ehlimana Hardauš

Zapadnjačka sloboda, kako je popularno nazivaju, otkrila je po drugi put svoje ružno lice i svoju istinsku namjeru usmjerenu protiv Allahovog  Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, odnosno usmjerenu na skrnavljenje njegovog uzvišenog položaja koji uživa kod muslimana, svojih sljedbenika.

Govorili su da ne žele biti zlonamjerni prema Poslanikovoj, sallallahu alejhi ve sellem, ličnosti, već da samo žele osuditi terorizam. Ako je uistinu tako kao što govore – a nije – zašto izmišljaju laži i predaje od Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, zašto govore o njegovim suprugama, radijallahu anhum? Kakve veze ovo ima sa politikom i onim što nazivaju terorizam? U stvarnosti, oni su tvorci terorizma, a njihova historija to svjedoči.

Izmijenili su historijske činjenice, iskrivili tekstove i njihovo tumačenje, a sve pod plaštom slobode izražavanja. Njihovo iskrivljavanje činjenica dovelo je do toga da se teroristom smatra onaj koji slijedi istinu, a žrtvom se smatra istinski terorista. Ovakav neprijateljski stav prema islamu i muslimanima ima svoje uzroke. Od tih uzroka je sljedeće:

 
  * Islamsko buðenje širom svijeta, koje izgleda kao da nema veze s njima, meðutim oni su proučili historiju vrlo dobro i izvukli su iz nje pouke i spoznali da ovo buðenje vodi ka napretku islamskog svijeta. Nema sumnje da to u njima izaziva strah i raða mržnju. Oni se boje da se muslimani ne vrate u minula vremena, kada su vodili svijet, pa da oni izgube voðstvo i da budu voðeni.

 
   *Boje se nastanjivanja muslimana u Evropi i širenja islama u njoj, a to je isti razlog što se već dugo godina odgaða pripajanje Turske Evropskoj uniji, bez obzira što se Turska odaziva svakom njihovom zahtjevu. Takoðer, Jevreji nastoje putem zapadnjačkih medija izazvati strah od islama kod običnog zapadnjačkog svijeta.

 
Stoga je, nakon holandskog filma “Smutnja”, u tom pravcu usmjeren i novi film u kojem je u negativnom kontekstu prikazan Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, i koji nedolično govori o njegovim suprugama, radijallahu anhum.

Zaista je iskrivljenje istine o Allahovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, koje je usmjereno protiv njegove časti, zapravo nova katastrofa i napad koji niko od nas ne bi želio ni sebi ni svojoj porodici, a kamoli Allahovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, ili Aiši, radijallahu anha, zbog koje je Uzvišeni objavio ajete koji objelodanjuju njenu nevinost, a koji će se učiti do Sudnjeg dana.

Na sve ovo oni kažu: sloboda!  Pitamo ih gdje je ta “sveta” sloboda kada ste zatvorili Roðija Džarudija kada je izazvao sumnju u holokaust? Ovo je ustvari napad kojem sloboda nije izgovor.  Obaveza nam je svom snagom stati ukraj toj nakaradnoj slobodi.

Prvi put objavljeno: Utorak, 24 Lipanj 2008 08:25