Vijesti

Ured reisu-l-uleme: Istup Željane Zovko nastavak zlonamjerne kampanje hrvatske desnice

746views

Nakon što je Željana Zovko u Evropskom parlamentu etiketirala Islamsku zajednicu u BiH i Tursku kao glavne krivce za pobjedu Željka Komšića na proteklim izborima u BiH, kontaktirali smo IZ traživši komentar na njene navode.
Iz Ureda reisu-l-uleme kratko su nam kazali da je hrvatska desnica nastavila s iznošenjem neosnovanih optužbi.

– Ovo je nastavak jedne zlonamjerne kampanje hrvatske desnice protiv Islamske zajednice i bosanskih muslimana koja traje već dugo i koja je kulminirala optužbama za uplitanja Islamske zajednice u izborni proces bez navođenja ikakvih dokaza. Ove optužbe odbacujemo i smatramo ih krajnje zlonamjernima – kazao je Muhamed Jusić, savjetnik reisu-l-uleme, za medije.

Kako je kazao, ovo je jedan skandalozan nastup u kojem su Zovko i njeni istomišljenici predlagali amandmane koji su štetni po BiH.

– Skandalozno je da neko nastupa s pozicije da su samo Hrvati evropski narod u BiH čija prava EU treba zaštititi, a da u isto vrijeme otvoreno zagovara segregaciju djece u obrazovnom sistemu i podstiče dodatne podjele među narodima i građanima. Vjerujemo da će Evropa, kao što je to bio slučaj i do sada, prozreti kroz ovu zlonamjernu propagandu – poručili su iz Islamske zajednice.

(Avaz)