Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Stanje u Siriji

Upućen novi dramatičan poziv iz opkoljenog Qusaira

403views

Jedan od komadanata pobunjeničke Oslobodilačke vojske Sirije, general Salim Idriss, uputio je novi dramatičan poziv međunarodnoj zajednici da interveniše u opkoljenom gradiću Qusairu, nedaleko od Alepa.
“Međunarodna zajednica mora odmah intervenisati u Qusairu. Nemojte gubiti dragocjeno vrijeme”, poručio je Salim, napominjući kako se u okruženju o ovom gradiću nalazi oko 60.000 ljudi bez zaliha namirnica i lijekova.

On je pozvao SAD, ali i druge zemlje, kao i kompletnu međunarodnu zajednicu da pomogne u otvaranju humanitarnog koridora, kojim bi iz obruča koji više od dvije sedmice oko Qusaira drži vojska odana režimu sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, bili evakuisani civili i ranjenici.

Napominjući kako režimska vojska teškim naoružanjem intenzivno napada Qusair, on je poručio i kako “Assad neće pobijediti u ratu u Siriji”.

(Anadolija)