Vijesti

Upozorenje Šefika Džaferovića na najavu uvođenja rezervnog sastava policije RS

????????????????????????????????????
647views

Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH upozorio je na Aneks 1b koji govori o ravnoteži vojnih efektiva u regionu, kao odgovor na najave uvođenja rezervnog sastava policije Republike Srpske.
“Ja bih upozorio na Aneks 1b koji govori o ravnoteži vojnih efektiva u regionu. To je Aneks čiju implementaciju prati OSCE i neka dobro paze šta izjavljuju. Jedino što možemo da radimo u odbrambeno sigurnosnom sektoru je da aktiviramo rezervu u okviru Zakona o odbrani. Ona može da iznosi do 50 posto aktivnog vojnog sastava. Vidjet ćemo šta znači ta najava i na šta se cilja. Pratit ćemo to i nećemo dozvoliti da se izađe iz okvira koji govore o ravnoteži”, poručio je Džaferović.
Podsjećamo, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač naglasio je da je neophodno da Ministarstvo unutrašnjih poslova uvede rezervni sastav policije da bi uspješno odgovorilo na niz bezbjednosnih izazova sa kojima može RS da se suoči poput migrantske krize, elementarnih nepogoda i drugih vanrednih situacija u kojima treba pružiti pomoć stanovništvu.

(N1)