Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

UNHCR: Prikupljeno 500 miliona dolara za Sirijce

301views

Predstavnik Komesarijata za izbjeglice pri Ujedinjenim narodima (UNHCR) za Republiku Tursku Carol Batchelor saopćio je da je ova organizacija uspjela prikupiti 500 miliona dolara za zbrinjavanje i humanitarno opskrbljivanje sirijskih izbjeglica u okviru Plana regionalne pomoći Siriji, javlja dopisnik agencije Anadolija (AA).

Za preostalih 500 miliona dolara koji su neophodni za realizaciju Plana, kako je potvrdio Batchelor, još uvijek nisu pronađeni donatori.

Batchelor je istakao da je dolazak zime i niskih temperatura dodatno otežao život izbjeglica iz Sirije u kampovima. S tim u vezi, kako je rekao, realizacija ove humanitarne akcije time je još hitnija.

„Mi nastavljamo traženje pomoći na međunarodnoj sceni. Iz Sirije svakodnevno bježi od tri do pet hiljada ljudi i naš cilj je da im, koliko god je moguće, pomognemo da prežive. Za Plan koji smo zacrtali neophodno je prikupiti milijardu dolara, a do sada smo sakupili i investirali pola od tog iznosa“, rekao je Batchelor, prenosi dopisnik AA.

(Anadolija)