Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Stanje u Siriji

UN-ovi inspektori napustili Siriju, čekaju se rezultati istrage

489views

Tim istražitelja Ujedninjenih nacija završio je prikupljanje uzoraka i dokaza vezanih za navodno korištenje hemijskoh oružja u Siriji, tokom napada u kojem je poginulo više stotina ljudi prošle sedmice u predgrađu Damaska.

Istražitelji su danas napustili Siriju, ali će se ponovo vratiti kako bi prikupili dokaze o korištenju oružja za masovno uništenje na nekim drugim mjestima tokom građanskog rata u toj zemlji, izjavio je glasnogovornik UN-a Martin Nesirky.

“Uzorci koji su prikupljeni ići će na analizu u određene laboratorije, a nastojat će se naravno ubrzati cijeli proces”, dodao je Nesirky, ali nije precizirao ni približno neki rok do kada bi se mogli očekivati rezultatti.

“Prije nego što se donese bilo kakav zaključak o ovom incidentu, procjena svih dostupnih informacija, uključujući i laboratorijske analize svih uzoraka, mora biti završena”, dodao je glasnogovornik.

Prema posljednjim informacijama tim inspektora je doputovao u Bejrut, nakon što je četiri dana proveo u području na kojem je navodno korišteno hemijsko oružje.

(klix.ba)