Vijestiiiiii

Uhapšen osumnjičeni za paljenje džamije u Izraelu

307views

Osumnjičeni za paljenje džamije u jednom beduinskom selu na sjeveru Izraela je uhapšen, saopštila je danas izraelska policija.

Policija je navela malo podataka o osumnjičenom, ali je njegov advokat rekao da se radi o osamnaestogodišnjem studentu ješive, jevrejske vjerske škole u jednom od najekstremnijih jevrejskih naselja na Zapadnoj obali.

Džamija u beduinskom selu Tuba Zangria zapaljena je u ponedeljak, što je izazvalo proteste koje je razbila policija.

U požaru su oštećeni ćilimi i unutrašnji zidovi džamije, a izraelski mediji navode i da je spaljeno nekoliko primjeraka Kur’na.

Izraelska policija je saopštila da je osumnjičeni uhapšen u ponedeljak, ubrzo poslije incidenta, ali da je naredbom spriječeno objavljivanje hapšenja.

Advokat osumnjičenog je kazao da je njegov klijent student vjerske škole u mjestu Jicar, ekstremno nacionalističkom jevrejskom naselju duboko u unutrašnjosti Zapadne obale.

Advokat je dodao da je njegov klijent odbacio optužbe i brani se ćutanjem. Osumnjičenom je u avgustu zabranjen odlazak u to naselje zbog sumnje da je zajedno sa još 11 ljudi planirao napade na Palestince, dodao je advokat.

(Beta)