Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

UAE će donirati Egiptu financijsku pomoć od 3 milijarde dolara

356views

Minber.ba – Ujedinjeni Arapski Emirati planiraju osigurati 3 milijarde dolara financijske pomoći Egiptu, ali se još uvijek raspravlja o mehanizmu dostave, izjavio je u subotu visoki službenik UAE.

“UAE su odobrili pomoć od 3 milijarde dolara za Egipat, ali mehanizam (dostave) je još uvijek predmet rasprave”, rekao je Obaid Humaid Al-Tayer, državni ministar financija.

Al-Tayer je govorio na sastanku ministara financija i centralnih bankara arapskih zaljevskih država u Abu Dhabiju. On nije ulazio u detalje o prirodi pomoći za Egipat.

Ta pomoć će biti dio od milijardi dolara financijske potpore koju Egipat nastoji osigurati u borbi s ekonomskom krizom od svrgavanja predsjednika Hosnija Mubaraka u februaru.

Katar je dao potporu od 500 miliona dolara, prema egipatskim dužnosnicima, a Egipat također razmatra zajmove od Međunarodnog monetarnog fonda koje je prethodno odbijao.

Izvor: Reuters

Za minber.ba preveo i prilagodio: E.D.

(Minber.ba)