Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

U Srebrenici planiraju otvoriti oko 300 novih radnih mjesta

553views

Savjetnik načelnika Općine Srebrenica Ćazim Salimović kaže da je u prošloj godini u toj općini otvoreno oko 200 novih radnih mjesta i to u realnom sektoru i proizvodnji koja je namijenjena izvozu.

Salimović ističe da su u tu općinu ulagali i domaći i strani investitori te da u prošloj godini nijedno radno mjesto nije zatvoreno.

“Iz faze moljenja i donacija okrenuli smo se biznisu, privredi i održivom opstanku. U ovoj godini planiramo otvoriti oko 300 novih radnih mjesta u četiri nova proizvodna objekta”, ističe Salimović.

Također, podvlači, objekti i proizvodnja će biti namijenjeni isključivo izvozu.

“To su sve uslovi koje stvaramo povratnicima za njihov održivi opstanak”, kazao je Salimović.

Uz sve to, u općini Srebrenica razvija se intenzivno i poljoprivreda i stočarstvo te druge grane kao što su turizam i ugostiteljstvo.

“Nastojat ćemo i nastojimo da Srebrenicu više ne gledamo u onom svjetlu kako je to bilo 20 godina. Okrenuli smo se privrednom razvoju. Idemo da razvijamo Srebrenicu, da to bude općina primjer, kao što je bila prije rata, četvrta općina po razvijenosti u BiH”, naglasio je Salimović.

(FENA)