Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

U Siriji zarobljeno pet časnika jemenske vojske

275views

Minber.ba – Jedna pro-islamska grupa koja se bori protiv Assadovih snaga u Siriji je navela u video klipu objavljenom u nedjelju da je zarobila petoricu časnika jemenske vojske koji su poslani da pomognu u gušenju sirijskog ustanka. Video grupe Al-Nusra Front pokazuje petoricu ljudi u civilnoj odjeći, a u videu je upućen poziv vladi Jemena da prestane podržavati Assadov režim. Autentičnost snimka se nije mogla odmah utvrditi.

Jedan od zarobljenih se identificirao kao Muhammed Abdo Hezam al-Meleiky, te je rekao da je njega i njegove kolege poslala jemenska vlada u Damask kako bi pomogli Assadovim snagama u ratu protiv pobunjenika.

“Pozivam vladu Jemena da prekine sve logističke i vojne veze, jer je režim Bashara al-Assada režim koji ubija svoj narod i to je ono što smo vidjeli vlastitim očima kada smo došli ovjde,” rekao je on.

Preveo: Edin D.

(Minber.ba/Al-Jazeera)