Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

U Siriji poginule 33 osobe

395views

Organizacija za nadgledanje poštivanja ljudskih prava u Siriji „Human Rights Watch“, čije je sjedište u Londonu, saopštila je da je do sada u svakodnevnim zračnim napadima na gradove Sirije, 33 ljudi izgubilo živote.

Organizacija je objavila da je u istočnim gradovima Deyr Ez Zor poginulo 11, Idlibu devet, Aleppu pet, zatim u Hami četiri osobe. Također, u predgrađu glavnog grada Damaska je poginulo dvoje ljudi, a u Homsu i Deri po jedna osoba, dok nije utvrđen broj ranjenih osoba.

Sirijsko nacionalno vijeće navodi da su na području Cebyl Deir Ez Zora, nakon intezivnih eksplozija i paljbe artiljerije, oštećeni brojni stambeni objekti. Stanje je i dalje veoma teško.

U izvještajima sirijskih organizacija takođe stoji da se na području Humus Telbisa i Cesr Eš Šugura nalazi mnogo ranjenih osoba i da većina stanovnika napušta to područje.

(Anadolija)