Vijestiiiiii

U Prijedoru sve manje prvačića

484views

U opštini Prijedor u područnim školama Volar i Cikote, koje pripadaju Osnovnoj školi “Jovan Cvijić”, i u Šurkovcu, koja pripada OŠ “Mladen Stojanović”, nema nijednog prvačića, rekla je stručni saradnik za obrazovanje u Administrativnoj službi opštine Prijedor Olivera Rosić.

“Postavlja se pitanje dalje opravdanosti postojanja ovih područnih škola, ali njihovim bi se ukidanjem doveo u pitanje i rad prosvjetnih radnika, ali i autobuske linije koje koliko-toliko održavaju život u tim selima”, navela je Rosićeva.

Ona je dodala da je zabilježen pad broja prvačića i u područnim školama u Tukovima , Zecovima  i Rasavcima koje pripadaju OŠ “Dositej Obradović” koja i u centralnoj školi bilježi pad sa 40 na 36 prvačića.

“Uprkos ovoj negativnoj tendenciji, i ove godine na snazi je odluka o mreži četiri gradske i osam seoskih osnovnih škola sa 40 područnih odjeljenja”, navela je Rosićeva.

U Prijedoru ovu školsku godinu u 12 osnovnih škola pohađa 6 344 đaka ili za odnosno 211 manje nego školske 2009/10. godine. U školske klupe ove školske godine prvi put je sjelo 611 mališana ili za 11 manje nego u 2009/10. godini.

(Srna)