Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

U Pakistanu djeluje oko sedam hiljada agenata CIA

488views

Brigadir Asif Haroon Raja, ugledni i poznati bivši komandant specijalnih snaga pakistanske vojske i trenutni analitičar sigurnosnih studija iznosi dokaze o povezanosti bivšeg pakistanskog ambasadora u Sjedinjenim Američkim Državama Husaina Haqqania i ministra unutarnjih poslova Pakistana Rehmana Malika sa širenjem američke obavještajne mreže u ovoj zemlji. Asif Haroon Raja dokazuje da je u Pakistanu trenutno aktivno oko sedam hiljada agenata američke CIA-e.

CIA ima razgranatu mrežu po svim velikim gradovima i urbanim centrima u Pakistanu. „ Pod krinkom borbe protiv terorizma CIA i FBI su 2008.godine nesmetano uspostavili svoju mrežu širom Pakistana. Ubrzo nakon toga CIA je preuzela kontrolu na pakistanskim obavještajnim službama ISI i MI“.

Najpoznatiji slučaj koji otkriva prisustvo agenata CIA u Pakistanu je slučaj agenta Raymonda Davisa koji je u januaru 2011.godine u centru Lahorea ubio dvojicu Pakistanaca za koje je sumnjao da ga prate. Nakon višemjesečnog diplomatskog nadmudrivanja između Washingtona i Pakistana, Raymond Davis je oslobođen iz zatvora nakon čega mu je dozvoljeno da napusti Pakistan.

(SAFF)