Stanje u Siriji

U napadu na Halep poginulo 17 osoba

441views

Helikopteri i avioni sirijske vojske bombardovali su barel bombama naselja pod kontrolom opozicije u Halepu, pri čemu je poginulo 17 osoba, javlja Anadolu Agency (AA). U saopštenju Nacionalnog revolucionarnog prelaznog vijeća (SRGC) navodi se da su vojni avioni i helikopteri bombardovali barel bombama naselja Kerm Džebel i Šear u Halepu, koji su pod kontrolom opozicije, pri čemu je poginulo 17 osoba, među kojima je bilo žena i djece, a više od 30 osoba je ranjeno.

Povrijeđeni su ambulantnim kolima prebačeni u poljske bolnice, dodaje se u saopštenju, a zdravstveno stanje pojedinih je veoma teško. U naseljima koja su bombardovana mnoge kuće su oštećene ili uništene.

U saopštenju se ističe da su režimske snage bacile tri barel bombe u naselje Karm Džebel, a brojna vozila u bombardovanim naseljima su uništena.

Ratni vojni avioni su vakumskih bombama napali i naselje na sjeveru Halepa, Hayan, pri čemu je na desetine osoba ranjeno. U južnim dijelovima Halepa snage Islamskog fronta sukobile su se sa prorežimskih snagama, a nakon što su sukobi postali sve opasniji, narod je počeo napuštati ove dijelove grada.

(AA)