Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

U Jerusalemu pokušaj obnove pregovora

405views

Izaslanici Četvorke za Bliski istok (SAD, EU, UN i Rusija) sastali su se u ponedjeljak odvojeno s palestinskim i izraelskim predstavnicima u Jerusalemu kako bi pokušali, bez puno šanse za uspjeh, pokrenuti mirovni proces.

Razgovori u zgradi UN-a u istočnom Jerusalemu trebalo je da otpočnu susretom palestinskih pregovarača Saeba Erakata i Mohameda Štajeha s predstavnicima Četvorke, koji će zatim razgovarati sa specijalnim izaslanikom izraelskog premijera Benjamina Netanyahua Yitzhakom Molchoom.

“Sve dok Izrael nastavlja kršiti prethodne dogovore, među kojim je i obaveza zamrzavanja kolonizacije i prekid napada na naš narod, obnavljanje pregovora nema smisla”, naveo je Erakat u saopćenju objavljenom prije susreta.

Cilj ovih susreta je pomoći objema stranama da “prezentiraju jedna drugoj prijedloge koji se odnose na teritorije i sigurnost”, saopćio je 8. novembra američki State Department.

(Fena)