Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

U intervenciji izraelske vojske povrijeđeno nekoliko Palestinaca

409views

Grupu jevrejskih doseljenika, koji su imali namjeru da uđu u dvorište džamije Al-Aksa, jutros su pokušali su spriječiti Palestinci okupljeni ispred džamije. Ovo je izazvalo nove tenzije na tom području, javlja Anadolu Agency (AA).

Izraelski vojnici su tom prilikom pokušali rastjerati okupljene Palestince upotrebom zvučnih bombi i suzavaca prilikom čega je povrijeđeno nekoliko Palestinaca.

Povodom izraelskog praznika Roš hašana, koji se kod Jevreja slavi kao Nova godina, izraelski vojnici od jučer ne dozvoljavaju Palestincima mlađim od 45 godina da uđu u to područje.

S druge strane, na ulazu u Stari grad i u okolnim ulicama, kao i na samim ulazima u džamiju Al-Aksa, povećan je broj izraelskih vojnika.

Izrael je i prošle godine povodom jevrejskog praznika tokom tri dana provodio ograničenja u vezi sa ulaskom u džamiju Al-Aksa.

(AA)