Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

U Goraždu promovisan prvi hafiz nakon 100 godina

506views

U Kajserija džamiji u Goraždu, jučer nakon podne-namaza održana je promocija hafiza Ahmedina ef. Bećirspahića.

Promociji su, uz brojne vjernike i goste iz javnog i političkog života, prisustvovali i reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa ef. Cerić, muftija goraždanski Hamed ef. Efendić i glavni imam Medžlisa IZ Goražde Rasim ef. Džafić.

Međutim, ono što je jučerašnju svečanost učinilo posebnom, jeste da je hafiz Ahmedin ef. Bećirspahić prvi goraždanski hafiz promovisan nakon više od sto godina.

Hfz. Ahmedin ef. Bećirspahić, sin oca Meha i majke Habibe, rođen je 03. septembra 1968. godine u mjestu Šemihova, Općina Goražde. Osnovnu je školu završio Ilovači, a potom upisao Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Tokom rata u BiH bio je pripadnik Armije RBiH, a trenutno vrši imamsku dužnost u džematu Šemihova, Medžlis Islamske zajednice Goražde. Oženjen je i otac je dvoje djece. Hifz je završio pred muhafizom hfz. Mensurom ef. Đulovićem.

(Anadolija)