Vijesti

U Gazi poginuo bh. državljanin Ali Khaled Shaheen (15)

365views

Bosanski državljanin Ali Khaled Shaheen poginuo je 30. jula nakon što je izraelska okupatorska vojska granatirala kuću njegovih roditelja u Gazi, piše bh. novinska agencija Patria.

Ali Shaheen je imao samo 15 godina, sin je Ahmeda Shaheena koji je završio Medicinski fakultet u Tuzli, a radio je kao ljekar u Gazi. Ali je imao i bosansko i palestinsko državljanstvo. Ovu informaciju potvrdio je Madžid Marouf predsjednik Udruženja Palestinska zajednica u BiH koji je kazao da je vijest o njegovoj pogibiji poslao Alijev otac.

– Moj sin Ali, dio moje duše, preskupa je njegova krv i krv naroda Palestine. Ali je bio zgodan dječak koji je volio život i živio za svoju domovinu. Njegova krv je vrlo skupa, ali za dragu Palestinu ništa nije skupo. Ali je poginuo 30. jula u 05:00 sati kada je izraelska okupatorska vojska svojim borbenim avionima F-16 bombardovala kuću. Svi smo mi Allahovi i njemu se vraćamo – napisao je Alijev otac.

Njegova majka i sestra su teško ranjene. Ali je poginuo na licu mjesta, a kćerka Alya ranjena je u ruku i nogu, a supruga Naval ima opekotine po cijelom tijelu, piše Patria.

(NAP)