Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

U Egiptu od državnog udara privedeno više od 15.000 osoba

465views

Pokret Nacionalna alijansa za podršku legitimitetu u Egiptu saopćio je da je u ovoj zemlji od državnog udara do danas privedeno više od 15.000 osoba, javlja Anadolu Agency (AA). Prema njihovih navodima, u Egiptu od državnog udara, ljudska prava proživljavaju najlošiji period u historiji, posebno kada su u pitanju žene i djeca.

“U četiri mjeseca, u skladu sa odlukama pravosudnih organa, privedeno je više od 15.000 osoba, među kojima se nalaze i žene i djeca. Zatvorenici su izloženi mučenju u policijskim stanicama, nakon što bivaju privedeni od strane sigurnosnih snaga”, navodi Pokret Nacionalna alijansa za podršku legitimitetu,

Pokret je pozvao na proteste pod nazivom “Egipatske žene crvena linija”, koji će sutra biti održani na svim trgovima u zemlji.

Oni također pozivaju egipatski narod na proteste koji bi bili održavani svaki dan, u znak podrške privedenim i zatvorenim osobama, nakon državnog udara.

Zvanične institucije još uvijek se nisu oglasile vezano za ova privođenja.

(AA)