Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

U Damasku ubijen novinar državne agencije Sana

395views

Novinar sirijske državne agencije Sana Ali Abas ubijen je u subotu u svom domu u provinciji Damaska, izvijestile su ta agencija i sirijska Opservatorija za ljudska prava (OSDH).

“U novom napadu na državnu štampu i njene radnike, naoružana teroristička grupa ubila je u subotu uveče novinara Alija Abasa, direktora odsjeka agencije za lokalne informacije, u njegovoj kući i mjestu Dždaidet Artuz”, navodi Sana.

Prema podacima OSDH, “nepoznati naoružani muškarci ubili su novinara agencije Sana u njegovom domu”.

Pobunjenici su u petak zarobili trojicu sirijskih novinara zaposlenih u državnoj televiziji koji su pratili vojsku u operaciji nedaleko od Damaska.

Sjedište sirijske radiotelevizije u Damasku napadnuto je bombom 6. avgusta. Eksplozivna naprava eksplodirala je u kancelariji uprave televizije i ranjeno je više osoba.

Nekoliko dana ranije, pogubljen je voditelj sirijske državne televizije Mohamad el-Said, koji je sredinom jula otet iz njegove kuće u Damasku.

“Neka ovo posluži kao lekcija svima koji podržavaju režim”, poručila je grupa Front el-Nosra, koja je preuzela odgovornost za to ubistvo.

(RSE)