Vijestiiiiii

TUZLA: Pretučen seksualni “manijak iz liftova”

579pregledi
Osuđeni seksualni manijak Damir Suljagić (26) iz Tuzle ponovo uznemirava djevojke i žene u Tuzli, a zbog toga je pretučen, potvrđeno je u Kantonalnom tužilaštvu Tuzla.

Ovoga puta do nasilnog zadovoljavanja Suljagićevog seksualnog nagona nije došlo, jer ga je prekjuče oko 15 sati muž njegove sljedeće žrtve fizički napao, prije nego je on napao njegovu suprugu.

Suljagić je mlađoj ženi nekoliko dana ranije prišao, tražio od nje telefonski broj, jer mu se, kako je rekao, sviđa. Žena je odbila dati broj telefona i kontakt s njim. Međutim, kasnije je primijetila da je Suljagić prati i da je doznao gdje živi.

Iz straha za svoju sigurnost, mužu je ispričala da je nepoznati mladić nekoliko dana prati, nakon čega je suprug Asmir M. (33) odlučio da s prijateljem Armenom S. (23) slijedi svoju suprugu i otkrije identitet nepoželjnog pratioca.

Prateći suprugu Asmir i Armen su u Rudarskoj ulici kod Behrambegove medrese u Tuzli svojim automobilom audi A6 prepriječili put pasatu, kojim je upravljao Suljagić. Armen je razvalio bravu na vratima pasata i Suljagića nasilno izvukao iz automobila, a potom su ga fizički napali.

Brzom intervencijom policije spriječene su veće posljedice, a Asmira M. i Armena S. policija tereti za nasilničko ponašanje.

Suljagić, kojeg su nazivali manijakom iz liftova, jer je u periodu od 2001. do 2003. godine pratio a potom u haustorima ili liftovima napao devet djevojaka, osuđen je na četvorogodišnju kaznu koju je izdržao u zeničkom i tuzlanskom zatvoru. Sve žrtve je napadao s leđa i uz primjenu sile tražio da ga poljube. Jednoj je čak strgnuo odjeću.

Isti metod napada primijenio je i za vrijeme jednog od dopusta iz zatvora u januaru 2005. godine, kada je napao D.F. (22), koja je krenula na posao u UKC Tuzla. Žrtva je bila pribrana i uspjela ga je odgurnuti, a nakon što je naišao slučajni prolaznik, Suljagić je pobjegao ali je uhapšen nedaleko odatle.

Prema gradskim pričama, nekoliko djevojaka je imalo neželjeni bliski susret sa Suljagićem u posljednjih godinu dana, ali nijedan slučaj nije prijavljen policiji.

Većina ranijih Suljagićevih žrtava, zbog kojih je i osuđen, napade nisu prijavljivale policiji. Tek nakon napada 2003. godine i hapšenja žrtve su se odvažile prijaviti slučaj i s napadačem se suočiti u sudnici.

(Nezavisne)

X