Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Turski premijer Erdogan demantovao glasine da ima rak

304views

Turski premijer Recep Tayyip Erdoğan demantovao je špekulacije u javnosti da ima rak, ali je potvrdio da je poslije operacije u novembru i dalje pod kontrolom ljekara.

– Ne, ja nemam rak – izjavio je premijer Erdoğan (57) u razgovoru sa poznatim turskim novinarom Mehmedom Ali Birandom koji će taj intervju uskoro emitovati na jednoj privatnoj TV stanici.

Premijer Erdoğan je operisan 26. novembra prošle godine kada su mu iz stomaka uklonjeni polipi koji su, kako je je potvrdio hirurg Mehmet Fuzun – benigni.

On je zbog operacije otkazao posjetu Kataru, a sa potpredsjednikom SAD Josephom Robinetteom Bidenom sreo se u svojoj kući u Istanbulu. To je u javnosti odmah podgrijalo špekulacije da je Erdoğan teško obolio i da ima rak, iako od sredine decembra obavlja svoje dužnosti.

U razgovoru sa novinarom, Erdoğan je potvrdio da je i dalje pod kontrolom ljekara koji mu savjetuju da se previše ne izlaže naporima.

Erdoğan je premijer Turske od 2003. godine, a lider je i vladajuće Partije pravde i razvoja. Mnogi u njemu vide i budućeg šefa države, kada sadašnjem predsjedniku Abdulahu Gulu istekne mandat.

(Tanjug)