Vijestiiiiii

Turski ministri uputili kritike EU

304views
Trojica turskih ministara uputila su kritike na račun Evropske unije, a povod zato bilo je članstvo Turske u EU.

Ministar za ekonomiju Zafer Čaglayan, ministar za Evropsku uniju Egemen Bagiš i ministar za poljoprivredu, prehranu i stočarstvo Mehdi Eker, sastali su se u Mersinu.

Trojica ministara su prisustvovala sastanku o informacionoj infrastrukturi za harmonizaciju provincije Mersin sa Evropskom unijom.

Egemen Bagiš je komentarisao izjave koje su protiv članstva Turske u EU dale neke evropske zemlje i dodao da će Turska odlučno ići putem koji vodi ka demokratizaciji, transparentnosti i bogaćenju.

Ministar poljoprivrede, prehrane i stočarstva, Mehdi Eker, rekao je da Turska donosi samo dodatne vrijednosti Evropskoj uniji, ali se neke zemlje i dalje protive njenom članstvu.

“Mislim da napredak koji je Turska postigla u poljoprivrednom potencijalu i poljoprivredi uopšte, leži u odbojnosti koju su pokazale neke zemlje EU,” izjavio je Eker.

Ministar za ekonomiju Zafer Čaglayan je ocijenio da je Evropa trenutno u velikoj ekonomskoj krizi i da sa velikim poteškoćama pokušava naći lidera koji bi riješio problema.

“Ovu krizu ćemo radije nazvati krizom lidera, nego eknomskom krizom,” kazao je Čaglayan.

(TRT)