Vijestiiiiii

Turski biznismeni najavili povećanje investicija u BiH

577views
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović dogovorio je na jučerašnjem sastanku sa predstavnicima Marmara Group Fondacije da se u februaru naredne godine održi Tursko-bosanskohercegovački poslovni forum.

Izetbegović se tokom radne posjete Turskoj u Istanbulu susreo sa dvadesetak vrlo utjecajnih turskih biznismena iz oblasti telekomunikacija, energetike, rudarstva, transporta, poljoprivrede i farmaceutske industrije. Ugledni poslovni ljudi iz Turske iskazali su snažan interes za investiranje u Bosnu i Hercegovinu, posebno u oblasti poljoprivrede, proizvodnje hrane, rudarstva i energetike.

Jučer dogovoreni poslovni forum, koji će se za dva mjeseca održati u Istanbulu ili u Sarajevu, bit će prilika za poslovne ljude iz Bosne i Hercegovine i Turske da preciziraju vidove saradnje i dogovore konkretne investicije.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, tokom radne posjete Turskoj, se sastao sa premijerom te zemlje Recepom Tayyipom Erdoganom koji je pružio punu podršku Turske Bosni i Hercegovini u svim oblastima. Izetbegović i Erdogan su posebnu pažnju posvetili jačanju ekonomske saradnje između dviju prijateljskih zemalja.

(Anadolija)