Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Turska prekinula dijalog sa Sirijom

367views

Turska je prekinula dijalog sa Sirijom i razmišlja o uvođenju sankcija ovoj susjednoj zemlji čiji režim već šest mjeseci guši pobunu protiv režima, izjavio je u srijedu turski premijer u Sjedinjenim Američkim Državama nakon razgovora s američkim predsjednikom.

“Prekinuo sam razgovore sa sirijskom  administracijom. Nikada nismo željeli da do toga dođe, ali nas je, nažalost, ta administracija natjerala da donesemo ovakvu odluku”, kazao je Recep Tayyip Erdogan na konferenciji za štampu u New Yorku, prenijela je agencija Anadolija.

Erdogan je naglasio kako Turska razmišlja da uvede sankcije svom sirijskom susjedu i da će o tome razgovarati s Washingtonom koji je već najavio takve mjere.

“Vidjet ćemo sa SAD-om kakve bi mogle biti naše sankcije”, kazao je Erdogan.

On je kazao kako njegova zemlja “više nema povjerenja u sirijsku administraciju”, koju je optužio da vodi kampanju klevetanja Turske.

(Fena)