Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

Turska pozvala Vijeće sigurnosti UN-a da sankcioniše Siriju

234views

Povodom jučerašnjeg granatiranja turske općine na tursko-sirijskoj granici Akcakale od strane Sirije, Turska je uputila pismo Vijeću sigurnosti UN-a u kojem poziva na zaustavljanje ovakvih napada i provokacija koje Sirija konstatno vrši prema Turskoj.

“Pozivamo Vijeće sigurnosti UN-a da spriječi i sankcioniše ovakve prekršaje i da poduzme sve potrebne mjere protiv Sirije koja vrši napade na Tursku te tako direktno ugrožava sigurnost, globalni mir i međunarodno pravo”, navodi se u pismu.

Prema podacima do kojih su došli novinari agencije Anadolija (AA), stalni predstavnik Turske pri UN-u Ertugrul Apakan uputio je pismo predsjedniku Vijeća sigurnosti UN-a Gertu Rosenthalu u kojem se navode detalji u vezi sa jučerašnjim artiljerijskim napadom Sirije na Tursku. U pismu se navodi da Turska hitno traži da vlasti Sirije poštuju teritorijalni integritet, suverenitet i sigurnost Turske.

(Anadolija)