Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Turska pojačava obuku sirijske opozicije

527views

Turske specijalne snage intenzivirale su treninge sa borcima sirijske opozicije, saopćila je turska državna agencija Anadolija, prenosi AP.

Kako se navodi, turske specijalne snage treniraju veće grupe Slobodne sirijske vojske (FSA) u korištenju oružja, uključujući minobacače, raketne bacače i mitraljeze, na terenu sličnom onom na ratištu u Siriji.

‘Nova FSA’
Neimenovani predstavnik vojske kazao je agenciji “da se rodila nova FSA”, kao i da će ona pokazati tu razliku u mogućim budućim operacijama, prenosi Tanjug.

Treninzi su intenzivirani nakon što je Turska u martu proglasila kraj prve faze prekograničnih operacija sa FSA, a u borbi protiv grupe Islamska država Irak i Levant (ISIL)i sirijskih Kurda koje podržava Sjedinjene Američke Države.

Turska neće oklijevati nastaviti operacije poput kampanje “Štit Eufrata” u sjevernoj Siriji ili odgovoriti napadom ako se suoči s prijetnjom pripadnika Jedinica narodne zaštite, poručio je ranije ovog mjeseca turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

(Agencije)