Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Turska osuđuje incijativu za asimilaciju sirijske opozicije

371views

Turska je osudila incijativu pokrenutu kako bi se asimilirala sirijska opozicija i povećan broj napada na istaknute ličnosti opozicije.

Ministarstvo vanjskih poslova je putem saopštenja izrazilo žaljenje zbog ubistva lidera Kurdskog pokreta za budućnost, Mišala Temua i ozlijeđivanja istaknutog opozicionara Riad Seifa u Siriji.

U saopštenju stoji: “Turska očekuje od vlasti u Siriji da što prije shvate da upotreba nasilja protiv opozicije, koja pokušava da izrazi svoje stavove mirnim putem, neće izmjeniti tok historije.”

Administracija Bešara El Asada koja nastavlja koristiti nasilje protiv naroda u Siriji, ovaj put je pokrenula kampanju napada i asimilacije protiv opozicionih lidera. Kurdskog lidera Mišaala Temua je ubio maskirani napadač u njegovom domu, u Kamišliju.

Tamuovoj dženazi je prisustvovalo 50 hiljada ljudi. Sirijske sigurnosne snage su otvorile vatru po prisutnima, ubivši pri tome pet osoba. Snage sigurnosti su pucale i po demonstrantima u drugim gradovima usmrtivši još pet osoba.

(TRT)