Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Turska obećava podršku Palestini na putu ka nezavisnosti

333views

Ministar za Evropsku uniju i glavni pregovarač za priključenje, Egemen Bagiš, obećao je punu podršku palestinskom ministru.

Bagiš je rekao da će Turska uraditi sve što je u njenoj moći kako bi svjetska javnost čula glas nezavisne i slobodne Palestine.

U Istanbulu je počeo 3. Kongres mladih poduzetnika, organizovan od strane Omladinskog odbora Asocijacije nezavisnih industrijalista i poduzetnika.

Palestinski ministar za omladinu i sport, Muhamed Ibrahim El Mazun, koji takođe prisustvovao kongresu, istakao je podršku Turske protiv invazije na Palestinu.

Rekao je kako je u toku ekonomska, kulturološka i socijalna invazija na Palestinu i pozvao Tursku da ojača veze sa Palestinom i da se usprotivi navedenim invazijama.

Ministar za Evropsku uniju i glavni pregovarač Egemen Bagiš nije dozvolio da ovaj poziv ostane neodgovoren. Rekao je da su danas brige koje ima Palestina i turske brige, a brige koje ima Turska palestinske brige, te je obećao da će se palestinski glas zasigurno čuti, jasno i glasno, pred svjetskom javnošću.
(TRT)