Vijestiiiiii

Turska nastavlja pružati pomoć Somaliji

336views

Zamjenik premijera Bekir Bozdag primio je somalsku delegaciju, koja u Ankari boravi povodom učešća na Drugom samitu religijskih vođa muslimanskih zemalja i zajednica na afričkom kontinentu. Bekir Bozdag je kazao da je Turska do sada poslala 535 miliona 600 hiljada turskih lira humanitarne pomoći u Somaliju, ističući trajna rješenja koje je Turska osigurala ovoj zemlji.

Zamjenik premijera Bekir Bozdag primio je somalsku delegaciju na čelu sa ministrom pravde i vjerskih pitanja Ahmet Hasan Cebubom i tokom sastanka kazao da Turska nastavlja aktivnosti usmjerene na riešavanje problema na Crnom kontinentu.

Bekir Bozdag je kazao da je iz Turske u Somaliju do sada upućeno 535 miliona 600 hiljada lira humanitarne pomoći, ističući da su od tog iznosa 102 miliona 100 hiljada lira prikupile organizacije civilnog društva.

Bekir Bozdag je takođe podsjetio na aktivnosti Turske po pitanju iznalaženja trajnih rješenja za Somaliju, posebno u oblasti poljoprivrede, kao i na polju obrazovanja, zdravstva i sigurnosti.

(TRT)