Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Turska ima 65 posto domaćeg proizvoda u odbrambenoj industriji

432views

Premijer Republike Turske Binali Yildirim poručio je danas u zapadnom turskom gradu Izmiru kako je njegova zemlja procenat domaćeg proizvoda u odbrambenoj industriji povećala sa 24 na 65 posto.
“Da li ste razmišljali o tome zašto ovoliko napadaju Tursku? Svi napadaju Tursku i Recepa Tayyipa Erdogana. Zato što Erdogan govori ono što treba govoriti, a to je da danas ‘u regiji postoji Turska’. Turska to ranije ni mogla kazati, jer nije imala snagu. Njene mogućnosti i sposobnosti su bile ograničene. No, hvala Bogu danas govorimo o Turskoj koja je u odbrambenoj industriji procenat domaćeg proizvoda povećala sa 24 na 65 posto”, istakao je Yildirim.

Naglasio je kako Turska mora biti jaka, a da bi bila jaka mora ukloniti prepreke.

“Mi radimo već 15 godina, uradili smo mnogo. Nemo potrebe biti skroman. Sada ćemo jednu po jednu ukloniti sve prepreke”, rekao je Yildirim.

Osvrnuo se i na terorističke organizacije FETO, PKK, DHKP-C, koje, kako je istakao, na sve moguće načine po inostranstvu vrše propagandu za “ne” na predstojećem referendumu o ustavnim promjenama.

“Radite to koliko god želite. No, vi još uvijek niste upoznali ovaj narod koji će vam u nedjelju na referendumu dati svoj pravi odgovor”, poručio je Yildirim.

(AA)