Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Turska će zamrznuti odnose sa EU kada Kipar preuzme predsjedavanje?

428views

Egemen Bagis, turski ministar za Europsku uniju prekjučer je izjavio da bi Turska mogla zamrznuti svoje odnose s rotirajućim predsjedništvom EU-a ukoliko Cipar preuzme tu dužnost u julu 2012. godine, a dotad se ne postigne rješenje problema tog podijeljenog otoka.

“Postoji šansa da se zamrznu odnosi s predsjedništvom EU-a, konkretno, s ciparskim Grcima. Ionako nemamo nikakve odnose s ciparskim Grcima, mi ih ni ne priznajemo, tako da nemamo nikakve veze”, kazao je Bagis.

Inače, Cipar je podijeljen 1974. godine, kada su Turci osvojili sjeverni dio otoka nakon vojnog udara grčkih nacionalista. Republika Cipar je međunarodno priznata država, dok je Turski Cipar, koji je samostalno proglasio neovisnost, priznala samo Turska. Prošle sedmice su se predstavnici ciparskih Turaka i ciparskih Grka u Ženevi dogovorili o pokretanju pregovora na kojima će se odrediti budućnost Cipra.

(Index.hr)