Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Turska će više ulagati u Albaniju

484views

Turski premijer Redžep Taip Erdogan obećao je u Ankari da će lično ohrabriti poslovne ljude iz njegove zemlje da ulažu u Albaniju.

Premijer Erdogan je na zajedničkoj konferenciji za štampu sa albanskim kolegom Salji Berišom, kazao kako se procijenjuje da je trgovinska razmjena između dvije države vrijedna oko 400 miliona dolara.

Erdogan je, međutim, primjetio kako sadašnji obim trgovine između Turske i Albanije ne zadovoljava kapacitete bilateralne privredne saradnje.

„Mnogi turski poslovni ljudi izražavaju spremnost da ulažu u Albaniji, pa se očekuje da investicije premaše milijardu dolara,“ kazao je Erdogan.

Turski premijer je, takođe, kazao da je njegova vlada spremna da podrži Transjadranski naftovod (TAP).

„Azerbejdžan čini napore. Turska će podržati taj projekat. Želimo dobru saradnju Albanije i Italije, budući da bi prirodni gas bio transportovan preko Turske u Albaniju, a onda preko Italije dolazio na tržište Evrope,“ zaključio je Erdogan. Tanjug

(capital.ba)