Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Trump Al-Sisiju: Doći ću uskoro u Egipat

606views

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump izjavio je poslije susreta sa predsjednikom Egipta Abdel Fattahom al-Sisijem da se nada da će posjetiti Egipat.

“Doći ću u Egipat. To (posjeta) će biti na dnevnom redu uskoro”, izjavio je Trump poslije susreta sa Sisijem u Rijadu, prenio je Reuters.

Trump je rekao da je Sisi uradio nevjerovatan posao pod datim okolnostima.

Kako prenosi AP,  Al-Sisi je, pozivajući Trumpa da posjeti Egipat, dodao: “Vi ste jedina osoba koja može da učini nemoguće”. Prisutni su se na to nasmijali, dok je Trump odgovorio: “Slažem se”.

Unaprijediti odnose

Trump se prethodno u Rijadu sastao sa vladarom Bahreina, šeikom Hamadom bin Isom al-Khalifom.

Odnosi između Washingtona i Bahreina će biti unaprijeđeni, izjavio je Tramp tokom posjete Saudijskoj Arabiji.

“Naše zemlje imaju izvrstan odnos, bilo je zastoja, ali ih neće biti sa ovom administracijom”, rekao je Tramp tokom slikanja sa vladarom Bahreina, šeikom Hamadom bin Isom al-Kalifom u Rijadu, prenio je Reuters.

“Imaćemo veoma dugoročne veze i radujem se tome”, istakao je Trump.

Američki predsjednik se nalazi u Saudijskoj Arabiji, na svom prvom putovanju u inostranstvu otkako je stupio na dužnost predsjednika.

(Agencije)