Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Stanje u Siriji

Tri djevojčice i tri dječaka iz porodice Moslem ubijena u Siriji

414views

Šestero djece iz iste porodice ubijeno je prilikom bombardiranja sirijske vojske u regiji Alep dok je još troje djece ubijeno u zračnim napadima u drugim dijelovima zemlje, izvjestila je u srijedu jedna nevladina organizacija.

Kako je izvjestio Sirijski opservatorij za ljudska prava, tri djevojčice i tri dječaka iz porodice Moslem ubijeni su u utorak u napadima na selo Wahcchiye, na sjeveru pokrajine Alep koju većinom kontroliraju pobunjenici.

Vojska je nedavno intenzivirala zračna bombardiranja na sjeveru Alepa kako bi “rastjerala pobunjeničke snage i pokušala da preuzme uporišta” kao što je mjesto Marea, izjavio je Rami Abdel Rahman, direktor Opservatorija.

U sirijskim sukobima je ubijeno više od 170.000 ljudi, a devet miliona ljudi je pobjeglo u posljednje tri godine otkako pobunjenici pokušavaju da svrgnu režim Bašara al-Asada, ali se bore također i sa borcima iz pokreta Islamska država.

Više od 9.000 djece ubijeno je u sukobima, prema podacima Opservatorija.

(Fena)