Vijesti

Tri aviona iz Katara donijela pomoć za ugrožena područja

453views

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo jučer, u poslijepodnevnim satima sletjela su tri aviona pomoći koje je Katar poslao područjima pogođenim poplavama Bosni i Hercegovini.

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Zlatko Lagumdžija zahvalio se ministru vanjskih poslova Države Katar Khalidu bin Mohammedu Al Attiyahu na dostavljenoj pomoći koju je prethodno obećao.

Naime, Ministarstvo vanjskih poslova Države Katar je od Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine zatražilo spisak neophodnih potrepština i opreme, nakon čega je MVP BiH kontaktirao Operativno komunikacijski centar Ministarstva sigurnosti BiH.

Nakon odgovora Operativnog centra specifikacija je upućena katarskoj strani, te su jučer na Sarajevski aerodrom sletjela tri aviona sa interventnom pomoći namijenjenoj pogođenim područjima. Avionima je dopremljeno 45 tona pomoći, koja između ostalog uključuje i lijekove, hranu i opremu za rad na saniranju posljedica katastrofalnih poplava u Bosni i Hercegovini.

(Nap.ba)