Vijesti

Tomislavgrad: Postavili plinsku bocu ispred džamije i pustili plin

373views

Na ulazu u džamiju u mjestu Omerovići, u opštini Tomislavgrad, jutros je desetak mladića postavilo plinsku bocu i pustilo plin, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona.

Policiji je prijavljeno da su se u 5.30 časova mladići, raspoređeni u dva automobila, dovezli do džamije, iznijeli plinsku bocu iz vozila, postavili je pred ulaz u dvorište džamije, te pustili plin.

Nakon toga su, uz galamu i psovke, flašom razbili staklo na vozilu “pasat”, a zatim i su se uputili prema licu čiji su inicijali Z.Đ. , koji se, vidjevši da mu grupa mladića upućuje psovke, zatvorio u štalu.

Mladići su zatim komadom drveta razbili vjetrobransko staklo na teretnom vozilu “mercedes”, u vlasništvu lica čiji su inicijali Z.Đ, koje je bilo parkirano uz štalu, dodaje se u saopštenju.

Kad se okuplio više mještana sela Omerovići, grupa mladića se udaljila u pravcu magistralnog puta Tomislavgrad – Posušje, a prije izlaska na magistralni put jedan od njih je flašom razbio prozor na prizemlju porodične kuće u vlasništvu lica čiji su inicijali A.R.

Počinioci ovih krivičnih djela su se zatim udaljili u pravcu Posušja.

Iz MUP-a navode da je u toku operativni rad.

(Srna)