Vijestiiiiii

Talibani u Buneru drže pedesetak policajaca kao taoce

318pregledi

Vojna ofenziva na talibane nastavila se u četvrtak treći dan zaredom u okrugu Buneru, na sjeverozapadu Pakistana, gdje pobunjenici u svojim rukama drže pedesetak talaca i nekoliko policijskih postaja, priopćila je vojska.

Vojnici su u utorak pokrenuli ofenzivu velikih razmjera na Buner, tek stotinjak kilometara od Islamabada, i u srijedu su objavili da su od islamističkih pobunjenika bliskih Al-Kaidi preuzeli prijestolnicu Dagar, nakon žestoke borbe u kojoj je poginulo pedesetak talibana i samo jedan vojnik.

Broj žrtava nije službeno potvrđen

Talibani iz susjednog okruga Swata prošlog tjedna su zauzeli okrug Buner iskoristivši primirje koje su sredinom veljače potpisali s vladom. Za pristanak na primirje vlada im je bila odobrila uvođenje islamskih sudova i šerijatskog prava, što je izazvalo velike kritike i kontroverze u javnosti. Washington je taj ugovor o primirju nazvao “predajom” i pojačao je pritisak na Islamabad uoči ofenzive pokrenute u utorak koju je SAD toplo pozdravio.

Glasnogovornik vojske, general Atar Abas objavio je u srijedu da su vojnici pronašli 18 trupala policajaca i vojnika od njih sedamdesetak koje su u utorak u tom okrugu oteli talibani.

Broj žrtava nije potvrđen iz neovisnih izvora.

(Hina)

X