Vijestiiiiii

Svjetska vlada u sjeni: Bilderberg grupa raspravljat će i o BiH

377views

Henri KisindžerOd 9. do 13. juna u luksuznom hotelu „Kempinski” u švicarskom zimskom centru Sent Moric, održat će se sastanak Bilderberg grupe. Njeni članovi su svjetski moćnici – njih 350 koji posjeduju više od 80 posto ukupnog svjetskog bogatstva. Posebno Vijeće sa 120 članova funkcioniše kao svjetska vlada iz sjene.

Sastanak u Švicarskoj je 59. po redu i prema nepisanim pravilima, održat će se u potpunoj diskreciji uz jako obezbjeđenje. Hotelu niko neće moći prići, prenosi “San”.

Prema stranim medijima, na sastanku će se raspravljati i o situaciji u BiH i Srbiji, a glavana tema će biti moguća vojna invazija Amerike na Libiju kao uvod za napad na Iran. Govorit će se i o ekonomskoj krizi i opasnostima od propasti eurozone.

Stalni članovi Bilderberg grupe su i Henri Kisindžer, Džordž Soroš, Joška Fišer, Karl Bilt, članovi kraljevskih porodica Britanije, Španije, Holandije…, zatim članovi obitelji Rotšild i Rokfeler. Sastanku koji je održan 2008. prisustvovao je i Barak Obama što je bio znak da će pobijediti na izborima za predsjednika SAD-a. Pozivnice dobivaju direktori MMF-a, Centralne banke Amerike, Svjetske banke, centralnih banaka najmoćnijih država Evrope, vodećih naftnih i kompjuterskih kompanija…

Na sastanak se pozivaju i osobe „po trenutnoj aktuelnosti”, zavisno od toga koliko je perspektivno ulagati u njih.

(Vijesti.ba)