Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

Sukobi i granatiranje u predgrađima Damaska

340views

Sirijska vojska u četvrtak je granatirala nekoliko pobunjeničkih uporišta diljem zemlje, posebno predgrađa Damaska, izvijestio je u četvrtak sirijski Opservatorij za ljudska prava sa sjedištem u Londonu.

Prema informacijama Opservatorija u srijedu su diljem zemlje smrtno stradale 104 osobe, od čega 40 u Damasku i njegovim predgrađima. U sukobima i nasilju ondje svakodnevno smrtno stradaju desetine ljudi, prenosi Opservatorij.

U samome glavnom gradu Damasku, snage sigurnosti u četvrtak su masovno razmještene u južnoj četvrti Zahri, nakon eksplozije automobila bombe, u kojoj prema prvim informacijama niko nije stradao.

No, u programu državne televizije je objavljeno da su “teroristi Al-Kaide detonirali automobil-bombu parkiran ispred zgrade Crvenog križa u Damasku, pri čemu je bilo mrtvih i znatne materijalne štete”.

Snage režima Bašara al Asada bombardirale su sjeveroistočni te jugozapadni dio glavnoga grada. Istodobno se vode sukobi pobunjenika i vojnika u Erbinu na istoku zemlje, izvijestio je Opservatorij.
(Hina)